iPhone applicaties

De iPhone is een combinatie van een telefoon, PDA en iPod van het overkoepelende bedrijf Apple Inc. Het eerste toestel werd geïntroduceerd op 9 januari 2007 door CEO Steve Jobs op Macworld.
Het besturingssysteem van Apple is iOS, waardoor de iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV bestuurd worden, tevens ontwikkeld door Apple Inc.

Via de App Store van Apple zijn circa 250.000 applicaties te downloaden voor de iPhone. Deze applicaties zijn al meer dan tien miljard keer gedownload. Er zijn zowel gratis applicaties, als betaalde applicaties beschikbaar. Via deze Apple Store kunnen ontwikkelaars van applicaties software verspreiden voor iPhones.

Almexx Mobile Apps heeft de iPhone applicatie 'Supermarkt+' ontwikkeld, een applicatie waarbij gebruikers een overzicht krijgen van actuele aanbiedingen van alle supermarkten in Nederland. 

De iPhone applicatie 'Hypotheekrente' is tevens ontwikkeld door Almexx Mobile Apps. Deze applicatie geeft direct een overzicht weer van de laagste hypotheekrentes van de verschillende verstrekkers.