Android applicaties

Android is een opensourceplatform voor mobiele telefoons. Fabrikanten van mobiele telefoons met een besturingssysteem van Android zijn bijvoorbeeld Motorola, Acer, Samsung, LG, Sony Ericsson en HTC. In 2010 was Android het best verkochte besturingssysteem met een verkoop van 200.000 Android-telefoons per dag in augustus.

Applicaties van Android worden verspreid via de Android Market. Via deze Market kunnen gebruikers applicaties zoeken, downloaden en installeren. Ontwikkelaars van applicaties kunnen deze Market gebruiken om hun software te verspreiden. Op de Android Market worden zowel betaalde, als gratis applicaties verspreid. Daarnaast is het voor ontwikkelaars van Android applicaties ook toegestaan applicaties buiten de Android Market om aan te bieden. De Android Market beschikt over ongeveer 200.000 applicaties.

Almexx Mobile Apps heeft de gratis applicatie 'Supermarkt+' ontwikkeld voor Android gebruikers, waarbij gebruikers een overzicht krijgen van alle actuele aanbiedingen van alle supermarkten in Nederland. Het is tevens de eerste applicatie die van alle supermarkten in Nederland de aanbiedingen weergeeft.